Information / Vanliga frågor

Information

Information om Nerja

Nerja ligger 50 km öster om Malaga. (45 min med bil eller buss)

Nerja är en charmig, genuin och vacker andalusisk liten stad med vitkalkade husväggar, palmer, färgglada blomstergrupper och smidesjärn. Staden är placerad mellan bergskedjan Sierra Almijara och medelhavet. Stadens läge ger fantastisk utsikt över både berg och hav.

Det finns allt ifrån god mat, kultur och små gömda stränder samt mysiga bergsbyar. Nerja är också känt för sina vänliga invånare. Du kan känna dig säker var och när du än går runt i staden.

I centrum av staden ligger Europabalkongen som är en medeltida försvarsanläggning och utlöpare i havet, som på 1800-talet byggdes om till flaneringsstråk. Historiskt så har Nerja varit bosatt av såväl fenicier, kartager, romare som morer .

Området runt Nerja bjuder på väldigt mycket vacker natur där man både kan vandra, cykla, klättra och dyka mm. Nerja ligger också endast 1.5 timme från skidorten Sierra Nevada. Det finns även fina golfbanor i närheten.

Nerja har med andra ord något för alla!

Hyra Bil

När ni ska på semester i Nerja så kan vi rekommendera att man hyr bil för att få ut mest möjligt av sin semester. När ni ska hyra bil så kan vi rekommendera två alternativ:

Alternativ 1 Malaga Car.

Man kan välja Malaga Car. De har en generellt en lägre prisbild men har en något högre självrisk på helförsäkringen och ligger 3 minuters körning ifrån Malaga flygplats. De hämtar er på flygplatsen i en shuttle bus och när ni lämnar bilen hos dem så kör de er tillbaka till flygplatsen med sin shuttle bus. De har mestadels nya och fina bilar och mycket att välja på till bra priser.

Så här fungerar det att hyra av Malaga Car:
1. Ni bokar bilen på deras hemsida www.malagacar.com hemifrån (i god tid vid högsäsong)
2. När ni ankommer Malagaflygplats och går ut i ankomsthallen så ser ni en person i orange T-Shirt som lämnar en nummerlapp till er och ni går sedan ut till deras pick-up för deras shuttle bus, de hämtar er var 15 min.
3. Ni kommer till Malaga Car och här har ni pass, flygbiljett, körkort samt kreditkort (ni betalar här en deposition på 1000 Euro på bilen)
4. Ni hämtar ut bilen då har bilen en halvfull tank (och då lämnar ni tillbaka den tom om ni har valt det hyresalternativet) och kör till Nerja
5. När ni ska hem, lämnar ni tillbaka bilen på samma ställe hos Malaga Car och de kör er då med sin shuttle bus till avgångshallen på Malaga Flygplats.

Alternativ 2 Avis, Hertz, Eurocar.

Ni väljer en av de välkända biluthyrningsföretagen, de ligger inne på Malaga Flygplats samt har sina bilgarage inne på flygplatsen. De har generellt ett högre pris men en lägre självrisk på helförsäkringen. Det fungerar så här:

1. Ni bokar bilen på deras hemsida hemifrån
2. Länk: Avis
3. Länk: Hertz
4. Länk: Eurocar
5. Direkt när ni har hämtat ut ert bagage på Malaga Flygplats så följer ni de gröna pilarna i golvet “Rent a Car” och går direkt ner till Rent a Car avdelningen.
6. Ni hämtar här ut bilen ifrån deras garage på flygplatsen.
7. Ni lämnar även tillbaka bilen till samma garage när ni ska åka hem.

Vägen till Burriana Beach

Den närmaste vägen till Burriana Beach ifrån Oasis de Capistrano området:

Sträcka: ungefär 600 meter ifrån Oasis de Capistrano

1. Ni går igenom Oasis de Capistrano området och ut till aquadukten som ni ser på bilden nedan.

2. Gå rakt upp längs aquadukten och fälj vägen vägen hela vägen ner till Burriana Beach.

3.
Följ vägen hela vägen och vik inte av på någon mindre väg.

4. Ni ser sedan en trappa framför er och följ denna ner så kommer ni rakt ut på strandpromenaden på Burriana Beach.

5. Vi önskar er en trevlig dag på stranden!

Den närmsta vägen till Burriana Beach ifrån Urbanisation Alhambra området är:

Sträcka: ungefär 1800 meter ifrån Urbanisation Alhambra

1. Följ kartan ovan ner till Oasis de Capistrano området.

2. Härifrån så följer ni ovan vägbeskrivning ifrån Oasis de Capistrano området.

3. Vi önskar er en trevlig dag vid stranden!

Färdmedel till Nerja

Nerja ligger cirka 55 km ifrån Malaga flygplats (45 min bilväg)

Olika Färdmedel ifrån Flygplatsen

1. Hyra Bil:
Ni tar er enklast till Lägenheten med att hyra en bil på Malaga Flygplats, då får du även ut mest av din semester. Vägarna är bra och håller europeisk standard. Vi kan rekommendera Malagacar.com som ligger 5 min från flygplatsen och erbjuder en service att hämta och lämna er på flygplatsen i en shuttlebus. Eller om ni vill använda de större spelarna så som ex. Avis, Hertz samt Europcar som är stora aktörer på Malaga Flygplats.

2. Taxi:
Om du väljer att åka taxi ifrån Malaga Flygplatsen till Nerja så kostar detta cirka 65-75 euro enkelresa, bokas med fördel hemifrån innan avresa. vi kan här rekommendera taxibolaget nerjataxis.com  eller nerjataxis.net

3. Buss:
Om du vill åka buss så tar du först flygbussen till Malagas Bussterminal. Och där går du till ALSA disken och köper biljetter till Nerja. Bussarna går oftast från hållplats 38. Tidtabeller finns här. 

Vägbeskrivning ifrån Malaga flygplats till Nerja

Vägbeskrivning ifrån Malaga Flygplats till Nerja och varje fastighet finner ni under varje fastighet på vår hemsida med överskrift vägbeskrivning.

Våra Hyres och Bokningsvillkor

Detta ingår i hyran av Fastigheten:
• Sänglakan och Duschhandukar, ett set per resenär. (Badlakan till stranden tages med själv)
• Air Condition för hela hyrestiden, kyla sommar samt värme vinter
• El o vatten konsumtion under hyrestiden
• Trådlöst Internet
• Kabel-TV
• Fri parkeringsplats till bil (Vid Oasis och Alhambra området)
• Slutstädning ingår i hyran, (Obs! Allmän återställning av hyrestagaren)

Betalningsvillkor vid bokning av Fastigheten:
• Första betalningen på 30% av hyresbeloppet görs senast 3 dagar efter bokning av fastigheten.
• Den slutliga 70% betalningen av hyresbeloppet betalas 60 dagar före ankomstdatum.

Fastighetsdeposition:
• Depositionsbeloppet betalas in vid slutbetalningen och återbetalas till ert bankkonto 7 dagar efter er avresa ifrån fastigheten

Depositionsbelopp för hela vistelsen:
Lägenhet: 150 Euro
Radhus: 150 Euro
Hus / Villa: 300 Euro

 Personligt ansvarig för Fastigheten:
• Minimiålder för att hyra fastighet hos oss är 27 år
• Den person som står ansvarig för fastighetsbokningen står också som personligt ansvarig för att fastigheten lämnas tillbaka i samma skick som den hämtades. Skulle skadegörelse eller avsaknad av inventarier eller dyl. uppstå så ersätter ansvarig fastighetsbokare allt till nykostnadspris plus eventuell hantverkarkostnad.

Covid-19 Avbokningspolicy
• Om Covid-19 restriktioner inte tillåter er att resa i ert hemland eller i Spanien så har ni fri ombokning av era bokade datum i 18 månader från ert ankomst datum.

Vid eventuell avbokning:
• Sker avbokning mer än 60 dagar innan avresedatum betalas halva det 30% inbetalda beloppet på uthyrningen tillbaka.
• Sker avbokningen mindre än 60 dagar innan avresedatum så sker ingen återbetalning
• Vi rekommenderar våra resenärer att teckna en reseförsäkring

Husdjur och Rökning:
• Husdjur får ej medtagas in i fastigheten.
• Rökning är givetvis helt förbjuden i fastigheten samt terrassen.

Städning av Fastigheten:
• Slutstädning ingår i uthyrningspriset.
• Diskning samt allmän iordningställande ingår ej i slutstädningen.
• Görs inte disk eller allmän iordningställande så att städare behöver bruka tid på disk eller allmän iordningställande så debiteras detta mot depositionen.

Klimatet i Nerja

Nerja har ett mikro klimat som gör att vädret är väldigt stabilt med 320 soldagar om året. Området runt Nerja är gynnat av vad meteorologer brukar kalla en mikroklimatisk bubbla. Kuststräckan österut mellan Nerja och Motril heter Costa Tropical. Detta på grund av att det är endast här i hela Europa som man kan odla tropiska växter.

I Nerja området odlas en rad frukter och grönsaker såsom, citron, apelsin, vindruvor, mango, sockerrör, mandelträd, chirimoya, oliver och avokado.

Ortsnamnet Nerja kommer från arabiskans Narixa som just betyder ”källa” eller ”överflöd av vatten”, då Nerja är ett naturligt avrinningsområde för de kringliggande bergen, Sierra Almijara. Bergen ger också en annan fördel, de skyddar området mot de kalla vindarna från norr. Sammantaget betyder detta att området, speciellt vintertid, har Europas bästa och stabilaste klimat samt att det är mycket grönt jämfört med många andra områden runt kusten.

Vanliga Frågor

Här nedan finner ni svar på våra vanligaste frågor

Kan vi få tillträde till vår fastighet tidigare än 16.00 på vår ankomst dag?

Det fungerar så här: Våra städerskor ansvarar för att alla våra fastigheter ska vara färdigstädade och förbereda för våra nya gästers ankomst till kl. 16.00 varje dag (under högsäsong så har städerskorna ca 5-6 fastigheter att städa per dag). Gästerna har då normalt sitt bagage i hyrbilen eller med sig tills kl. 16.00.

Men om fastigheten är städad och klar när ni ankommer:

Om ni ankommer innan 16.00 och fastigheten är städad och klar och er nyckelkod fungerar att öppna fastigheten med, då är fastigheten klar för er ankomst ni gå in och använda fastigheten innan 16.00.

Om fastigheten är under städning när ni ankommer:

Om ni ankommer innan 16.00 och städerskorna är i fastigheten och städar när ni ankommer, då kan man fråga städerskorna om när de tror att de är färdiga med städningen av fastigheten och då återkomma till detta klockslag. Medans man väntar på att fastigheten ska bli städad så väntar många av våra gäster nere vid pool området (under högsäsongen så är baren öppen) här finns det toaletter och duschar som man kan använda.

Om fastigheten inte är städad och nyckelkoden inte fungerar:

Om ni ankommer innan 16.00 och fastigheten inte är städad och nyckelkoden inte fungerar att öppna med, då har inte städerskan varit där i nu och antagligen så ligger denna fastighet som en av de sista på städschemat för dagen och man får då vänta tills fastigheten har blivit städad till kl. 16.00 denna dag.

Kan vi stanna längre än 10.00 i vår fastighet på vår avresedag?

När det gäller senare avresetid på avresedagen, vår vanligaste fråga :).

Det fungerar vanligtvis så här att ni lämnar er fastighet klockan 10.00 på avresedagen. Ni förvarar ert bagage i er hyrbil eller vid poolen och sedan spenderar ni de sista timmarna vid poolen och använder poolduschen och pooltoaletterna (eller på en restaurang etc.) tills det är dags att åka till flygplatsen.

Varför kan vi inte stanna längre än kl. 10.00 i vår fastighet?

Vår städpersonal städar fastigheter från måndag till lördag mellan kl. 10.00 och 16.00. (Städning kostar tre gånger så mycket på söndagar efter en ny regel i Spanien)

Städpersonalen rengör normalt 5-6 fastigheter per dag och alla fastigheter måste vara klara kl. 16.00 till nästa anländande hyresgäster. Därför gör städerskorna ett schema för att kunna avsluta alla fastigheter kl. 16.00. Vi kan inte påverka vilken fastighet städerskorna tar först, många hyresgäster ber om att få stanna längre.

Vad kan ni göra:

Ni kan förbereda allt så att ni är färdiga för avresa kl. 10.00 och om städpersonalen kommer senare än kl. 10.00 och städar er fastighet kan ni stanna kvar i fastigheten tills städpersonalen anländer. Men när städpersonalen kommer måste ni lämna boendet och ta ert bagage med er.

Om ni vill ha fastigheten längre än 10.00 på avresedagen:

Om ni vill ha fastigheten med säkerhet fram till er avgångstid på avresedagen. Då kan ni boka fastigheten en dag längre. Detta måste göras när ni bokar boendet. Men tänk på att i vissa fall så är det inte möjligt med fastigheter med special bytesdag. Om ni bokar en dag extra så kommer städpersonalen att städa fastigheten dagen efter er avresa mellan kl. 10.00 och 16.00.

Vi hoppas på er förståelse i denna vanliga fråga!

Vad behöver vi göra vid fastigheten på avresedagen?

Här är en punktlista på vad ni ansvarar för att gör på er avresedag:

  1. Ni lämnar fastigheten kl. 10.00
  2. Ni tar av alla sängkläder och lägger era använda sängkläder i fotändan på varje säng.
  3. Era använda duschhanddukar låter ni hänga kvar på toaletten, gärna upphängda så torkar dem.
  4. Ni tömmer soparna och slänger soparna i de gemensamma soptunnorna vid vägen.
  5. Ni gör allmän återställning av alla möbler så allt står på sin plats.
  6. Ni gör all disk och tar upp ifrån diskmaskinen och ställer tillbaka i skåpen.
  7. Ni rensar kylskåpet och frysen den ska vara helt tom, spara inget till städerskan, de vill att den ska vara helt tom. Torr varor som inte har en öppen förpackning kan man spara om man vill, alla torr varor med öppen förpackning slänger ni.

Slutstädning är inkluderat i hyrespriset, så städerskorna kommer sedan och städar och dammtorkar fastigheten efter er samt förbereder med nya sängkläder och duschhanddukar till nästa ankommande gäster.

Vi anländer på en helg är det några livsmedelsbutiker som är öppna?

Ja, det finns livsmedelsbutiker som har följande öppettider på helgerna i Nerja.

Livsmedelsbutiken i Capistrano Village, öppet lördag 9.00 – 15.00 och söndag 9.00 – 13.00

Mercadona Supermarket, öppet lördag 9.00 – 21.30 och söndag stängt

Super Sol Supermarket, öppet lördag 9.00 – 21.30 och söndag 9.00 – 21.30

Notera! Att på röda helgdagar är de flesta butiker stängda i Spanien

Vilken är den närmaste vägen till Burriana Beach och hur långt är det?

Närmaste väg ner till Burriana Beach från området Oasis de Capistrano är:

Avstånd: cirka 600 meter från Oasis de Capistrano området

1. Gå genom Oasis de Capistrano-området och ut till akvedukten som visas på bilden nedan.

2. Följ vägen längs akvedukten ner till Burriana Beach.

3. Följ bara vägen och sväng inte av på några mindre stigar.

4. Ni kommer att se en trappa framför er, följ den ner till Burriana Beach.

5. Vi önskar er en trevlig dag på stranden!

 

Den närmaste vägen ner till Burriana Beach från området Urbanization Alhambra är:

Avstånd: cirka 1800 meter från området Urbanisation Alhambra.

1. Följ kartan ovan till Oasis de Capistrano området

2. Härifrån följ Oasis de Capistrano´s vägbeskrivning ovan till Burriana Beach

3. Vi önskar er en trevlig dag på stranden!

Finns det solstolar vid poolområdet?

Oasis de Capistrano-området: Ja, det finns solstolar att hyra året runt vid huvudpoolområdet, priset beror på säsong.
Samt det finns trevliga rymliga områden med gräsmatta att placera solstolar eller handdukar på, om man inte vill ligga direkt vid poolen.

Urbanisering Alhambra-området: Nej, det finns inga solstolar att hyra vid poolområdet, men det finns trevliga rymliga områden med gräsmatta runt poolen, där man kan placera en handduk eller en filt.

Ska vi hyra en bil eller ta en taxi till vår hyrda fastighet och för vår semester?

För er som vill se lite av omgivningen i Nerja-regionen:

Då rekommenderar vi er att hyra en bil på flygplatsen för att transportera er till er hyrda fastighet. Vägarna är mycket bra och det är lätt att parkera bilen vid Oasis de Capistrano och Urbanization Alhambra.

1. Ni tar er runt med hyrbil enkelt i Nerja-regionen eller Andalusien, de större vägarna är väldigt bra och lätta att hitta med din GPS på mobilen, och det finns mycket att utforska se mer på vår webbsida under aktiviteter.

2. Det är också väldigt smidigt att använda bilen när ni köper alla livsmedel i livsmedelsaffären, notera att vi rekommenderar att ni köper dricksvattnet i butiken, vi rekommenderar inte att dricka kranvattnet i Nerja området.

3. Priset på en vanlig hyrbil är inte mycket mer för en vecka än för taxiresan från flygplatsen till Nerja två sätt, och sedan har man hyrbilen hela veckan att disponera också.

4. För mer information om biluthyrning, läs mer på denna sidan under information och “Hyra Bil”

Om ni föredrar att ta en taxi:

1. Vi rekommenderar att ni bokar taxi hemifrån så att ni vet vad det fasta priset blir i förväg.

2. Ni kan läsa mer om vilka taxibolag som vi kan rekommendera samt förhandsbokning av taxi på vår denna sidan under Information och “Färdmedel till Nerja”.

3. Observera att området Oasis de Capistrano har separata taxipunkter till olika fastigheter, där taxi´n lämnar av och hämtar vid. Ni hittar er taxipunkt 1 till 5 på vår webbsida under varje fastighet och avsnitt vägbeskrivning.

Kan vi dricka kranvattnet i fastigheten som vi hyr?

Kranvattnet i Andalusia är möjligt att dricka men håller inte fullt samma kvalitet som i mitt Europa och nord Europa, och kan ge lite orolig mage.

Så vi rekommenderar alla våra gäster att köpa allt dricksvatten för hela semestertiden. Ni kan köpa dricksvatten i alla livsmedelsbutiker.

Vatten som man kokar är helt ok att dricka så som kokat vatten för matlagning. Det är också helt ok att diska i kranvatten, och det går bra att borsta tänderna i kranvattnet.

Om olyckan är framme och skada i fastigheten skulle uppkomma, vad gör vi då?

Om olyckan är framme och en skada i fastigheten skulle uppkomma, då rapporterar ni skadan till oss direkt med ett SMS som innehåller ett eller flera foto av skadan och en text som beskriver skadan, det går också bra att ringa oss. Sedan så bedömer vi om denna skadan ligger inom normalt slitage eller kräver ersättning via depositionen.

För att det ska fungera att hyra ut fastigheter så kräver vi att all form av skadegörelse rapporteras till oss enligt ovan. Om skadegörelse inte skulle rapporteras till oss utan uppdagas på avresedag eller efter avresedag så drages det automatiskt mot fastighetsdepositionen. Eftersom då har vi inte möjlighet att laga skadan innan nästkommande gäster ska ankomma.

Där av önskar vi att all skadegörelse rapporteras direkt när den sker så vi kan diskutera händelsen med er och vår vaktmästare innan ni avreser.

Vi tackar för ert samarbete här!