Information

Information

Information om Nerja

Nerja ligger 50 km öster om Malaga. (45 min med bil eller buss)

Nerja är en charmig, genuin och vacker andalusisk liten stad med vitkalkade husväggar, palmer, färgglada blomstergrupper och smidesjärn. Staden är placerad mellan bergskedjan Sierra Almijara och medelhavet. Stadens läge ger fantastisk utsikt över både berg och hav.

Det finns allt ifrån god mat, kultur och små gömda stränder samt mysiga bergsbyar. Nerja är också känt för sina vänliga invånare. Du kan känna dig säker var och när du än går runt i staden.

I centrum av staden ligger Europabalkongen som är en medeltida försvarsanläggning och utlöpare i havet, som på 1800-talet byggdes om till flaneringsstråk. Historiskt så har Nerja varit bosatt av såväl fenicier, kartager, romare som morer .

Området runt Nerja bjuder på väldigt mycket vacker natur där man både kan vandra, cykla, klättra och dyka mm. Nerja ligger också endast 1.5 timme från skidorten Sierra Nevada. Det finns även fina golfbanor i närheten.

Nerja har med andra ord något för alla!

Hyra Bil

När ni ska på semester i Nerja så kan vi rekommendera att man hyr bil för att få ut mest möjligt av sin semester. När ni ska hyra bil så kan vi rekommendera två alternativ:

Alternativ 1 Malaga Car.

Man kan välja Malaga Car. De har en generellt en lägre prisbild men har en något högre självrisk på helförsäkringen och ligger 3 minuters körning ifrån Malaga flygplats. De hämtar er på flygplatsen i en shuttle bus och när ni lämnar bilen hos dem så kör de er tillbaka till flygplatsen med sin shuttle bus. De har mestadels nya och fina bilar och mycket att välja på till bra priser.

Så här fungerar det att hyra av Malaga Car:
1. Ni bokar bilen på deras hemsida www.malagacar.com hemifrån (i god tid vid högsäsong)
2. När ni ankommer Malagaflygplats och går ut i ankomsthallen så ser ni en person i orange T-Shirt som lämnar en nummerlapp till er och ni går sedan ut till deras pick-up för deras shuttle bus, de hämtar er var 15 min.
3. Ni kommer till Malaga Car och här har ni pass, flygbiljett, körkort samt kreditkort (ni betalar här en deposition på 1000 Euro på bilen)
4. Ni hämtar ut bilen då har bilen en halvfull tank (och då lämnar ni tillbaka den tom om ni har valt det hyresalternativet) och kör till Nerja
5. När ni ska hem, lämnar ni tillbaka bilen på samma ställe hos Malaga Car och de kör er då med sin shuttle bus till avgångshallen på Malaga Flygplats.

Alternativ 2 Avis, Hertz, Eurocar.

Ni väljer en av de välkända biluthyrningsföretagen, de ligger inne på Malaga Flygplats samt har sina bilgarage inne på flygplatsen. De har generellt ett högre pris men en lägre självrisk på helförsäkringen. Det fungerar så här:

1. Ni bokar bilen på deras hemsida hemifrån
2. Länk: Avis
3. Länk: Hertz
4. Länk: Eurocar
5. Direkt när ni har hämtat ut ert bagage på Malaga Flygplats så följer ni de gröna pilarna i golvet “Rent a Car” och går direkt ner till Rent a Car avdelningen.
6. Ni hämtar här ut bilen ifrån deras garage på flygplatsen.
7. Ni lämnar även tillbaka bilen till samma garage när ni ska åka hem.

Vägen till Burriana Beach

Den närmaste vägen till Burriana Beach ifrån Oasis de Capistrano området:

Sträcka: ungefär 600 meter ifrån Oasis de Capistrano

1. Ni går igenom Oasis de Capistrano området och ut till aquadukten som ni ser på bilden nedan.

2. Gå rakt upp längs aquadukten och fälj vägen vägen hela vägen ner till Burriana Beach.

3.
Följ vägen hela vägen och vik inte av på någon mindre väg.

4. Ni ser sedan en trappa framför er och följ denna ner så kommer ni rakt ut på strandpromenaden på Burriana Beach.

5. Vi önskar er en trevlig dag på stranden!

Den närmsta vägen till Burriana Beach ifrån Urbanisation Alhambra området är:

Sträcka: ungefär 1800 meter ifrån Urbanisation Alhambra

1. Följ kartan ovan ner till Oasis de Capistrano området.

2. Härifrån så följer ni ovan vägbeskrivning ifrån Oasis de Capistrano området.

3. Vi önskar er en trevlig dag vid stranden!

Färdmedel till Nerja

Nerja ligger cirka 55 km ifrån Malaga flygplats (45 min bilväg)

Olika Färdmedel ifrån Flygplatsen

1. Hyra Bil:
Ni tar er enklast till Lägenheten med att hyra en bil på Malaga Flygplats, då får du även ut mest av din semester. Vägarna är bra och håller europeisk standard. Vi kan rekommendera Malagacar.com som ligger 5 min från flygplatsen och erbjuder en service att hämta och lämna er på flygplatsen i en shuttlebus. Eller om ni vill använda de större spelarna så som ex. Avis, Hertz samt Europcar som är stora aktörer på Malaga Flygplats.

2. Taxi:
Om du väljer att åka taxi ifrån Malaga Flygplatsen till Nerja så kostar detta cirka 65-75 euro enkelresa, bokas med fördel hemifrån innan avresa. vi kan här rekommendera taxibolaget nerjataxis.com  eller nerjataxis.net

3. Buss:
Om du vill åka buss så tar du först flygbussen till Malagas Bussterminal. Och där går du till ALSA disken och köper biljetter till Nerja. Bussarna går oftast från hållplats 38. Tidtabeller finns här. 

Vägbeskrivning ifrån Malaga flygplats till Nerja

Vägbeskrivning ifrån Malaga Flygplats till Nerja och varje fastighet finner ni under varje fastighet på vår hemsida med överskrift vägbeskrivning.

Våra Hyres och Bokningsvillkor

Detta ingår i hyran av Fastigheten:
• Sänglakan och Duschhandukar, ett set per resenär. (Badlakan till stranden tages med själv)
• Air Condition för hela hyrestiden, kyla sommar samt värme vinter
• El o vatten konsumtion under hyrestiden
• Trådlöst Internet
• Kabel-TV
• Fri parkeringsplats till bil (Vid Oasis och Alhambra området)
• Slutstädning ingår i hyran, (Obs! Allmän återställning av hyrestagaren)

Betalningsvillkor vid bokning av Fastigheten:
• Första betalningen på 30% av hyresbeloppet görs vid bokning av fastigheten.
• Den slutliga betalningen av hyresbeloppet betalas 60 dagar före ankomstdatum.

Fastighetsdeposition:
• Depositionsbeloppet kommer att blockeras på ditt kort 5 dagar före incheckningsdatumet, så viktigt är att ni ser till att fastighetsdepositionsbeloppet är tillgänglig på ert kort minst 5 dagar före incheckningsdatum.
• Efter att vår personal har kontrollerat fastigheten återbetalas er deposition automatiskt till ert kort 7 dagar efter utcheckningsdatumet.

Depositionsbelopp för hela vistelsen:
Lägenhet: 150 Euro
Radhus: 150 Euro
Hus / Villa: 300 Euro

 Personligt ansvarig för Fastigheten:
• Minimiålder för att hyra Fastighet hos oss är 27 år

• Den person som står ansvarig för fastighetsbokningen står också som personligt ansvarig för att fastigheten lämnas tillbaka i samma skick som den hämtades. Skulle skadegörelse eller avsaknad av inventarier eller dyl. uppstå så ersätter ansvarig fastighetsbokare allt till nykostnadspris plus eventuell hantverkarkostnad.

• En deposition på 1500 Sek erläggs vid slutbetalningen och återbetalas (till samma bankkonto som insättningen) efter slutkontroll av fastigheten gjort av vår verkmästare, återbetalningen görs automatiskt 10 dagar efter avresa ifrån fastigheten.

Vid eventuell avbokning:
• Sker avbokning mer än 60 dagar innan avresedatum betalas halva det inbetalda beloppet på uthyrningen tillbaka.
• Sker avbokningen mindre än 60 dagar innan avresedatum så sker ingen återbetalning
• Vi rekommenderar våra resenärer att teckna en reseförsäkring

Husdjur och Rökning:
• Husdjur för ej medtagas in i fastigheten.
• Rökning är givetvis helt förbjuden i fastigheten samt terrassen.

Städning av Fastigheten:
• Slutstädning ingår i uthyrningspriset.
• Diskning samt allmän iordningställande ingår ej i slutstädningen.
• Görs inte disk eller allmän iordningställande så att städare behöver bruka tid på disk eller allmän iordningställande så debiteras detta mot depositionen.

Klimatet i Nerja

Nerja har ett mikro klimat som gör att vädret är väldigt stabilt med 320 soldagar om året. Området runt Nerja är gynnat av vad meteorologer brukar kalla en mikroklimatisk bubbla. Kuststräckan österut mellan Nerja och Motril heter Costa Tropical. Detta på grund av att det är endast här i hela Europa som man kan odla tropiska växter.

I Nerja området odlas en rad frukter och grönsaker såsom, citron, apelsin, vindruvor, mango, sockerrör, mandelträd, chirimoya, oliver och avokado.

Ortsnamnet Nerja kommer från arabiskans Narixa som just betyder ”källa” eller ”överflöd av vatten”, då Nerja är ett naturligt avrinningsområde för de kringliggande bergen, Sierra Almijara. Bergen ger också en annan fördel, de skyddar området mot de kalla vindarna från norr. Sammantaget betyder detta att området, speciellt vintertid, har Europas bästa och stabilaste klimat samt att det är mycket grönt jämfört med många andra områden runt kusten.