previous arrow
next arrow
Slider

Hängande Broarnas Led

Los Cahorros – de hängande broarnas led

 

Den imponerande ravinen Los Cahorros ligger ca 2km från den lilla byn Monachil. Fram till för inte så längesedan så var inte ravinen så vida känd, den var endast känd i klippklättringskretsar. De branta kalkstens klipporna erbjuder en stor mängd klättringsleder.

Dock börjar nu intresset för området att spridas och många hittar nu hit. Den vackraste och mest populära vandringen som också lämpar sig bra för familjer, är att vandra längs floden ”Rio Monachil”.

Här finner ni fantastiskt vackra vyer, hängbroar, vattenfall och små pooler i floden att bada i. Vandringen tar dig igenom grottor och tunnlar och föjer den gamla bevattnings kanalen (acequias) som härstammar från den Moriska tiden 800 – 1500 talet.

Det fungerar bra att vandra här året runt, men det är speciellt vackert på våren och hösten. I den bördiga dalen odlas många olika fruktträd så som äpple, körsbär, granatäpplen, det finns också mandel träd och oliv lundar samt mycket vilda blommor och kryddor så som lavendel, rosmarin och timjan.

Om man vill bada så är sommaren att föredra då Rio Monachil har sin källa i La Velata ett av Spainens högsta berg. Vattnet i floden är därför väldigt kallt och det svalkar bäst på sommaren.

Information:

  • Avstånd från Nerja: 96 km
  • Vandring sträcka: Från 1 – 9 km, kan vända när man önskar

Att ta med sig:

  • Bra vandringskor
  • Badkläder (om du åker dit på sommaren)
  • Vattenflaska
  • Kamera