previous arrow
next arrow
Slider

Vandring

Nerja med dess omgivande berg erbjuder väldigt fina möjigheter för vandring. Här finns allt ifrån 20 minuters vandring till heldags vandring. Det fina är att vandringen i Nerja startar i utkanten av Nerja och du når den med att gå ca 15-20 min ifrån Lägenheten.

Vandringsområde i Nerja

San Juan: Detta ligger 15-20 min vandring ifrån lägenheten här går ni upp till San Juan de Capistrano och i slutet av området så ser ni en skylt med “Parcue de Natural” här börjar vandringslederna och tar er upp till 3-400 meter över havet. Vackert och enkel acces.

Maro: Det ligger 30-35 min vandring ifrån lägenheten, enklast att köra på 5 min. Följ “Cueva de Nerja” skyltarna
och parkera till vänster om ingången till Cueva de Nerja. Här ifrån finns väldigt fin vandring i berg som sträcker sig upp till ca 1500 meters höjd. opulär vandringstur här upp till “El Chielo toppen” Fråga Semester Nerja för mer info.

Rio Chillar: Nerjas kändaste vandring. Här vandrar man i en canyon, en liten flod som rinner genom en enorm bergsmiljö. Tag med oömma skor och förbered er på en riktigt våt och rolig upplevelse, något som bara måste göras när man är i Nerja!

Frigiliana: Frigiliana en liten bergsby som ligger 7 km ifrån Nerja. Här utgår många fina vandringsleder ifrån utkanten av Frigiliana.

Vinuela: Med att köra 30 min till Vienula, så kommer man upp i en fin miljö med en sjö och omgivande berg. Här går vandringsleder samt cykelleder runt sjön, och det erbjuds tapas resturanger samt små affärer i byn när man kommer tillbaka från vandringsturen.

Sierra Nevada Ski Resort: För de som önskar mer krävande vandringar så åker man 45-90 minuter med bil och når Sierra Nevadas högre berg med vandring från 1000-3500 meter höjd. Detta är vandring i toppklass,  och det är en perfekt möjlighet när man är i Juli-September och det är mycket varmt i Nerja området då kör man upp till Sierra Nevada Skidort 90 minuter ifrån Lägenheten och vandrar då på 2500 meters och högre höjd och har då ca 25 graders värme istället för 35 grader som i Nerja.

Säsongen för Vandring: Hela året om beroende på område, Juli-Augusti så är det skönt att starta tidigt samt vandra på platser med höjd över 1000 meter.

 

Länkar till Vandringsleder:Vandringsleder i Nerja området »