previous arrow
next arrow
Slider

Besök en Lokal Vingård

Vingården Bentomiz

En rolig utflykt är att åka upp till Bodega Bentomiz vingård i Sayalonga. Här får man en fin rundtur på vingården med en bra beskrivning på hur vinet produceras lokalt på vingården. Efter rundturen så provsmakar man det lokala vinerna, och njuter av goda smaker samtidigt som man njuter av en fantastisk utsikt över bergen i Sayalonga.

Här finns också möjlighet att avnjuta vingårdens 3 eller 5 rätters meny tillsammans med vingårdens olika viner som paras ihop med de olika maträtterna. Vingården är känt för sin fina mat och sitt Araiyanas vin som nu säljs över hela världen.

Det hela började år 1995 då Clara och André beslöt sig för att flytta ifrån Nederländerna till Sayalonga i Andulucien. De började först med att öppna en språkskola eftersom Clara jobbade som översättare hemma i Nederländerna. Men medans de byggde sitt nya liv och livs stil så öppnade sig deras intresse för vad som tidigare bara hade varit en hobby och intresse, nämligen Gastronomi. De beslöt sig för att renovera upp en övergiven vingård och börja producera lokalt vin och öppna en restaurang på vingården.

Efter ett långt renoveringsarbete samt mycket arbete med att plantera nya vinrankor så fick de sin första skörd av sina nu berömda Araiyanas druvor. De började i liten skala, men med att åren gick så har deras viner nu blivit mycket efterfrågade på den internationella marknaden och nu så gör vingården viner som säljs i hela världen.
Vingården har även uppträden så som flamenco kvällar, livemusik, mat-tema kvällar med mera.

Ett besök på vingården ger mycket inspiration på att “Allt är möjligt” samtidigt som man njuter av goda viner och mat för dem som önskar detta.

Man måste förboka sitt besök på vingården, ni förbokar enkelt ert besök här på deras hemsida Bodega Bentomiz, det tar cirka 30 minuter att köra till vingården ifrån Nerja.

 
 

Information:

  • Avstånd från Nerja: 30 km
  • OBS! Glöm ej att förboka ert besök
  • Ni bokar ert besök här

Att ta med sig:

  • Glöm ej kameran!